Harris 0

Fosfor-Bakar dodatni materijal za tvrdo lemljenja bakra. Ova jeftina legura pogodna je za većinu bakar/bakar ili mesing spojeva gde je mali zazor i gde nisu prisutne vibracije ili uvijanje.

Description

Karakteristike:

 

Harris 0 je ekonomična legura namenjena za lemljenje bakra sa bakrom. Ova legura se brzo razliva na temperaturi lemljenja pa zahteva mali zazor manji od 0.1 mm pri lemjenju. Harris 0 se često koristi za lemljenje bakra.

Harris 0 legura je pogodna za lemljenje mesinga. Kada se koristi za ovu namenu, rukovaoc treba da vodi računa o pregrevanju mesinga i da koristi Stay Silv® beli prašak za lemljenje.

Harris 0 se ne preporučuje za lemljenje čelika ili drugih legura gvožđa. Dodatni materijal sa sadržajem fosfora ne treba koristiti za lem izložen sumporu ili atmosferi sa sadržajem sumpora.

 

Preporučene paste i praškovi:

 

Za lemljenje bakra nije potrebna pasta ni prašak. Za lemljenje bakra sa mesingom, koristiti Stay-Silv® beli prašak za lemljenje. Harris ECO SMART®, (prašak ili pasta), je odličan izbor za lemove u skladu sa evropskim REACH zahtevima.

Hemijski sastav

Bakar: Ostatak
Fosfor: 7,1
Ostalo (ukupno): 0,15

Fizička svojstva

Temperatura očvršćavanja °C 710
Temperatura tečnog stanja °C 793
Opseg lemjenja °C 730 – 816
Električna provodljivost 9,9 (% IACS)
Električna otpornost 19,2

pozovite nas

+ 381 (0)15 716 0000

Suvoborska bb, 15000 Šabac, Srbija

Servisna podrška, besplatna isporuka, kreditne linije