Maske za zavarivanje

Maske za zavarivanje su zaštitna oprema koja se koristi tokom zavarivanja kako bi zaštitila oči i lice od štetnog zračenja i isparenja. Ove maske pružaju zaštitu od jakog svetla i ozračenja koje proizvodi proces zavarivanja. Evo nekoliko ključnih informacija o maskama za zavarivanje:

– Automatske i klasične maske: Postoje automatske maske za zavarivanje koje imaju senzore koji automatski zatamnjuju staklo u trenutku kada zavarivač uspostavi električni luk. Klasične, ručne ili naglavne maske, nemaju mogućnost podešavanje zatamnjenja jer imaju klasično filter staklo sa definisanim stepenom zatamnjenosti.

– Zatamnjenje stakla (filtera): Zaštitno, filter, staklo (kaseta) na maskama automatski zatamni prilikom uspostavljanja električnog luka, kako bi zaštitilo oči od jakog svetla i zračenja koje nastaje prilikom zavarivanja. Ovaj proces se dešava u roku od nekoliko milisekundi od trenutka kada se proces zavarivanja započne.
Filter zaštitni: Ove maske imaju filtere koji smanjuju izloženost štetnim zračenjima poput ultraljubičastog (UV) i infracrvenog (IR) zračenja, na najmanju moguću meru.

– Ventilacija: Neki modeli mogu imati ugrađene sisteme ventilacije kako bi obezbedili zavarivaču dotok prečišćenog vazduha tokom procesa zavarivanja.

– Standardi i sertifikati: Prilikom odabira maske, bitno je obratiti pažnju na to da li je maska usklađena s relevantnim standardima i sigurnosnim propisima.

– Dodatne funkcionalnosti: Različiti modeli maski mogu imati različite dodatne funkcije poput podesivih traka, različitih režima zatamnjenja, režim za brušenje i slično.

Prilikom upotrebe maski za zavarivanje, važno je pravilno postaviti masku na lice, osigurati da je dobro pričvršćena i održavati je u skladu sa uputstvima proizvođača kako bi se garantovala adekvatna zaštita. Takođe, redovno proveravajte stanje stakla i filtera kako biste bili sigurni da nisu oštećeni i da pružaju odgovarajuću zaštitu.

 • Lincoln Electric Viking 2450

  Profesionalna maska sa automatskim zatamnjenjem od DIN5  do DIN13.  Namenjena za REL, MIG i TIG proces zavarivanja i za plazma rezanje.

   

 • Schweisskraft VarioProtect XXL-W-2 TC

  Pogodna za REL, MIG/MAG i TIG zavarivanje Vrhunske ocene za optičku klasu, širenje, homogenost i ugao gledanja Kontinualni DIN 4-8 i 9-13 Ekstra veliko vidno polje Jednostavna zamena baterije Odziv 0.3 ms Četiri senzora

 • Abicor Binzel ADF600S

  Pogodna za REL, MIG/MAG, TIG zavarivanje, plazma rezanje i brušenje DIN 9-13

pozovite nas

+ 381 (0)15 716 0000

Suvoborska bb, 15000 Šabac, Srbija

Servisna podrška, besplatna isporuka, kreditne linije